Певецът Тоше Проески загина при катастрофа

Певецът Тоше Проески загина при катастрофа
Певецът Тоше Проески загина при катастрофа / снимка: BGNES

Популярният македонски певец Тоше Проески е загинал при катастрофа на магистралата Загреб–Липовац на входа на Нова Градишка, Западна Славония. Катастрофата е станала в 6,25 ч сутринта (7,25 ч българско време).

26-годишният Проески е пътувал във „Фолксваген Туарег” на седалката до шофьора – 32-годишния македонски гражданин Георге Георгиевски. Колата се е ударила в задната част на камион. Проески е загинал, а шофьорът и 46-годишната менаджерка на певеца Лиляна Петрович, са тежко пострадали.

Предполага се, че причина за катастрофата е била малката дистанция между двата автомобила, пътували в посока Загреб. По информация от хърватската полиция Тоше Проески е загинал на място.

Македонското правителство обяви утрешния 17 октомври за ден на траур по повод трагичната смърт на Проески, съобщава БГНЕС.

Премиерът Никола Груевски възложи на министрите на външните и вътрешните работи да предприемат всички необходими мерки за установяването на всички подробности по трагичното събитие и да организират транспортирането на тленните останки на Проески. Груевски изпрати съболезнователна телеграма до семейството на Проески.