Петимата македонци са убити с три различни оръжия
Петимата македонци са убити с три различни оръжия / БГНЕС

С три различни вида оръжия е стреляно по петимата убити македонци край село Смилковци, сочи разследването. Поради тази причина се смята, че убийствата са извършени от няколко човека.

Македонският министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска уточни, че изстрелите са били от три различни ъгли и е стреляно в горната част на телата на жертвите.

За откриване на извършителите на убийствата са разпитани петдесетина души. Македонските полицаи са потърсили сътрудничество и от техни колеги от съседни страни, тъй като допускат, че убийците може да са напуснали страната, съобщава македонският сайт „Дневник".

В изявление за медиите Янкуловска заяви, че цялата информация се анализира. Разследват се всички възможни варианти за това кои може да се извършителите на бруталните убийства. Не е изключено жертвите да са били случайна цел, тъй като става дума за момчета, които нямат проблем със закона и са с чисти досиета.

Янкуловска призова хората да се въздържат от спекулации и да не се създава етническо напрежение, тъй като все още не се знаят извършителите на убийствата.

Четирима младежи - на възраст между 18 и 20 години, и 45-годишен мъж бяха намерени убити край Скопие около 22.30 часа в петък. Жертвите са намерени от рибари край язовира Железера, недалеч от село Смилковци, като телата им били в близост до две коли.

Новината потресе цяла Македония. Стихна се до инциденти в Община Радишани. Жителите излязоха на протест с искане виновниците да бъдат открити незабавно. Според вътрешното министерство три автомобила и един автобус на градския транспорт в Скопие са унищожени при бунтовете. Сред пострадалите има и един журналистически екип.