Петима българи и македонец са арестувани в Милано
Петима българи и македонец са арестувани в Милано / снимка: sxc.hu

Полицията в Милано арестува петима български и един македонски гражданин за измама с информационни данни и нарушаване на закона за борба с прането на пари, съобщи новинарската агенция "Италия".

При проверка полицаите забелязали, че банкомат е снабден с допълнителна клавиатура и прибор за разчитане на данни от магнитни носители.

Организираното наблюдение установило, че 37-годишният Орлин Тодоров Георгиев и 42-годишният Ивайло Георгиев Паунов, и двамата българи, многократно и поотделно са минавали, за да контролират внимателно банкомата. След като направили заедно няколко обиколки с кола, 37-годишният българин слязъл и се опитал да свали апаратурата от банкомата. Двамата българи са задържани. Заедно с тях в колата се намирала 19-годишната българка Галина Паунова, дъщеря на водача на автомобила, която впоследствие също е била арестувана, пише БТА.

При обиска на жилищата в един от апартаментите е открита цяла работилница, в която се намирали още двама българи, които също са били арестувани. Намерени и конфискувани са 10 000 евро, различни устройства и инструменти и записки с адресите на местни банки.

Арестуван е и 39-годишният македонец Игор Димов, който с портативен компютър се навъртал около същата банка в центъра на Милано, след като в хотелската му стая са открити и конфискувани 3000 евро, девет фалшиви кредитни карти, два портативни компютъра и 30 карти с микрочип, готови да бъдат клонирани, се посочва в информацията.