/ Gulliver/Getty Images, архив
ПЕТА (PETA – People for the Ethical Treatment of Animals - бел. ред.), влиятелната организация за правата на животните в света, изпрати писмо до генерал Дейвид Бергер от корпуса на морската пехота на САЩ, да забрани на военнослужещите да убиват и ядат диви животни по време на обучение.

Става дума за годишното учение Cobra Gold, проведено в Тайланд. Следващите маневри започват на 6 март.

В новите дрехи на Елизабет II няма да има естествена кожа

По време на тези учения морските пехотинци се научават да оцеляват в джунглата. По-специално, ако се съди по снимките, яденето на насекоми и паяци е част от обучението. Пехотинците убиват кокошки с голи ръце, одират живи гущери, обезглавяват змии и пият кръвта им.
 


През 2020 г. морската пехота провежда тези учения за 39-и път. Според Marine Corps Times, по време на тези учения, както обикновено, ще се провеждат учения за киберсигурност, десант от морето, морските пехотинци ще практикуват на стрелбището и ще се подготвят за оказване на помощ на ранените цивилни.

Калифорния ще забрани новите изделия от естествени кожи


Оцеляването в джунглата е важен елемент от обучението и също така ще бъде включено в програмата на Cobra Gold 2020. В тези занятия преподават местни тайландски инструктори.

В писмото на ПЕТА се посочва, че през 2011 г. Центърът за обучение на морската пехота за бойни действия в планински условия (MCMWTC) отказа да използва живи животни за обучение по време на курсове за оцеляване. Това беше направено след дискусии с ПЕТА.

Подобно решение е взето преди 30 години от Центъра за обучение на сухопътните сили на САЩ, се казва в писмото.

ПЕТА предлага на морската пехота да замени тренировъчните упражнения за сдобиване с храна на терена на обучението с дейности, използващи виртуална реалност. Военновъздушните сили на САЩ имат положителен опит с подобно обучение, твърдят защитници на правата на животните.
БГНЕС