/ gettyimages
В мемоарите си Мелания Тръмп разказа за живота си и развитието си от модел до бивша първа дама на САЩ. 

Мелания сподели за първата си среща с Доналд Тръмп в нощен клуб в Ню Йорк, както и мнението й за "жестоките" слухове за сина ѝ.

Мелания описа "магнетичната енергия" на Тръмп

Бившата първа дама е посветила първата част на биографията си на кариерата си като модел, която я отвежда в Ню Йорк и проправя пътя ѝ към първата среща с Тръмп.

Двойката се е запознала в петък вечер през септември 1988 г., когато Мелания е отишла в Kit Kat Klub в Ню Йорк по време на Седмицата на модата. На една маса във ВИП секцията Доналд Тръмп и неговата "привлекателна руса приятелка" я поздравили, пише тя.

„От момента, в който започна разговорът ни, бях запленена от неговия чар и непринуденост“, каза Мелания. Тръмп поискал телефонния ѝ номер, но тя отказала и вместо това взела неговия. Няколко дни по-късно тя му се е обадила, което води до първата им среща в имението му „Севън Спрингс“ в Бедфорд, Ню Йорк.
Мелания за "жестоките" слухове за сина ѝ

В една от най-интимните части на книгата си Мелания критикува твърденията, че синът ѝ Барън е аутист.

Комикът Роузи О'Донъл беше публикувала в социалните мрежи твърдение, че тогава 10-годишният Барън страда от аутизъм.

„Бях потресена от тази жестокост“, пише г-жа Тръмп. „Беше ми ясно, че тя не се интересува да повиши осведомеността за аутизма. Имах чувството, че тя атакува сина ми, защото не харесваше съпруга ми.“

Тя допълва, че макар „да няма нищо срамно в аутизма“, синът ѝ, който сега е на 18 години, няма подобно състояние. 

Мелания описа опитите за покушение срещу Тръмп

Доналд Тръмп оцеля след два опита за покушение по време на кампанията му – първият през юли, по време на митинг в Бътлър, Пенсилвания. По това време Мелания се е намирала в Бедминстър, Ню Джърси и е следяла събитията по новините.

„Наблюдавах как се разгръща хаосът: стрелбата, Доналд, който инстинктивно посегна към главата си, и незабавната реакция на агентите от Сикрет сървис, които го защитиха“, пише тя. След „цяла вечност“, тя най-накрая е разговаряла със съпруга си. По-нататък тя описа оцеляването на Тръмп като „чудо“.

Мелания също изрази силна подкрепа за правото на аборт в мемоарите си. Тези коментари са в противоречие с позицията на съпруга ѝ Доналд Тръмп по ключовия въпрос за президентските избори през 5 ноември в САЩ.

Тръмп заяви, че е насърчил съпругата си да изрази мнението си по този въпрос. „Говорихме за това. Казах ѝ, че трябва да напише това, в което вярва“, споделя той в интервю за Fox News.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
ВВС