/ БТА
Павел Дуров, който е разследван от френските власти по наказателно дело срещу Telegram, има гражданство на държавата Сейнт Китс и Невис, намираща се в Карибите.
Същото гражданство има и неговия брат Николай Дуров, съобщиха руски медии.

Все още обаче нищо не се знае за местонахождението на 43-годишния Николай Дуров. В медиите имаше предложения, че той може да е останал в Санкт Петербург: мъжът се води старши научен сътрудник в петербургския филиал на Математическия институт. В. А. Стеклов от Руската академия на науките.

Фактът, че милиардерът Павел Дуров има гражданство на Сейнт Китс и Невис, беше известен преди 10 години: основателят на Telegram го получи след инвестиция от 250 000 долара в местната индустрия. Досега обаче не бе известно, че същото гражданство има и брат му. Държавата Сейнт Китс и Невис е много малка: населението на страната дори не достига 55 000 души, според данни от 2022 г. Освен гражданството на тази държава джудже, Павел Дуров има и гражданство на Франция, ОАЕ и Русия.

Половинката на Павел Дуров е заподозряна за ареста му

Павел Дуров беше задържан на парижкото летище на 24 август. Той е обвинен в 12 престъпления, включително подпомагане и подбуждане към измама и разпространение на детска порнография.

По тези обвинения 39-годишният Дуров е изправен пред затвор до 10 години. Сега той е освободен под гаранция от 5 милиона евро и му е забранено да напуска Франция. Той е длъжен да посещава полицията два пъти седмично.

Освен това срещу Павел се води друго разследване: предполагаемата майка на трите му деца Ирина Болгар го обвини в насилие над най-малкия им син.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС