/ БТА
Ватиканът одобри благословии за еднополови двойки. В същото време се настоява, че те не трябва да се утвърждават като католически ритуал, нито да се дават в контекста на граждански съюзи или сватби.

ВАС отказа регистрация на еднополов брак

В документ, одобрен от папа Франциск, Ватиканът подкрепи "възможността за благословии за двойки в нередовни ситуации и за двойки от един и същи пол", но "тази благословия никога не трябва да се дава едновременно с церемониите на граждански съюз и дори не във връзка с тях", посочват от католическата църква.

Преди малко повече от месец бе разрешено транссексуалните вярващи да бъдат кръщавани в Католическата църква, ако това няма да предизвика скандал или "объркване. Службата за доктрината на вярата също не повдигна възражения срещу кръщението на деца от еднополови двойки, осиновени или родени чрез сурогатно майчинство. Документът представлява отговори на въпроси, поставени от бразилски епископ.

След грешка в Русия бе регистриран първият еднополов брак

Той беше одобрен от папа Франциск, който многократно е казвал, че Църквата трябва да бъде отворена за всички, включително за вярващите ЛГБТИ.
БГНЕС