/ Gulliver/Getty Images
Папа Франциск съобщи, че обмисля пътуване до Киев и че следващата седмица ще се срещне с украинските власти, за да види дали това ще е възможно и полезно. Това стана ясно по време на разговор на светия отец с деца в двора Сан Дамазо на Апостолическия дворец във Ватикана.

Папа Франциск: Мариупол е бил „варварски бомбардиран“

„Казвам се Саша, идвам от Украйна. Нямам въпрос, а молба: можете ли да дойдете в Украйна, за да спасите всички деца, които сега страдат там?“, попита едно от децата, които бяха дошли за среща с Папата.

Папа Франциск го поздрави на украински и каза: „Щастлив съм, че си тук, мисля много за децата в Украйна и затова изпратих някои кардинали да помагат там и да са близо до хората, но преди всичко до децата. Бих искал да отида в Украйна; просто трябва да изчакам момента, в който да го направя. Нали знаеш, не е лесно да се вземе решение, което може по-скоро да навреди на целия свят, отколкото да помогне. Трябва да избера подходящия момент да го направя. Следващата седмица ще приема представители на правителството на Украйна, които ще дойдат на среща и ще говорим за евентуалното ми посещение там. Да видим какво ще се случи", обяви светият отец.

Папа Франциск е готов да се срещне с Путин в Москва

 
БТА