/ iStock/Getty Images
В Солун настана паника след регистрирането на първия случай на зараза с новия коронавирус. Хората се презапасяват с храни, а магазините са опразнени. Избягва се и ползването на градски транспорт.

Властите полагат максимални усилия да се ограничи разпространението на Covid-19, след като тестът на 38 годишна жена от Солун за вируса беше положителен. 
Лекари предупредиха, че в рамките на часове или няколко дни се очакват още регистрирани случаи на заразени хора.

Видимо жителите на Солун се страхуват от разрастване на заразата и масово се запасяват с храни.

Все по-малко използват обществения транспорт. Шофьорите на градския транспорт в Солун отказват да ходят на работа, ако не се вземат предпазни мерки в автобусите.

Два нови случая на коронавирус в Гърция

Забраниха достъпа до сградата на общината, извършва се обеззаразяване, защото пациентката с вируса е посетила заседание на общинския съвет. Затвориха и училището, в което учи детето на пациентката.

Кметът на Солун препоръча всеки да ограничи контактите с лица, които има вероятност да са заразени, здравният министър разпореди да се снабдят аптеките с повече предпазни маски.

Междувременно случаите на заразени с новия коронавирус в Гърция станаха три

Два нови случая на заразени с новия коронавирус бяха потвърдени днес в Гърция - детето на първата заразена жена в Солун и още една жена от Атина, съобщи агенция АНА-МПА. Жената в Атина, която е диагностицирана днес, е пътувала в засегнатите от вируса райони на Северна Италия, както и заразената 38-годишна жена в Солун. И тримата пациенти се лекуват в референтни болници, като състоянието им е добро. Училището, в което учи детето, ще остане затворено за поне 14 дни с превантивна цел. Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас съобщи, че се отменят всички карнавални прояви в страната.
БНР