/ iStock/Getty Images
Пакистанецът Али Абас използва всякакви сечива, сред които сатъри, горелки и отломки от стъкла, за да предложи на клиентите си най-екстремните коафюри, пише АФП.

В страна, известна със своя консерватизъм относно фешън тенденциите, похватите на Али се радват на главоломен успех. Някои клиенти идват чак от Германия, за да се подложат на необичайните техники във фризьорския му салон в гр. Лахор.

Али подстригва с помощта на сатър, който почуква или с чукче, или с дървена дъска за рязане. Прекалено гъстите коси той разрежда с парче отчупено стъкло. А най-зрелищни са намесите му с горелка, за да даде обем на фризурата.

"Казах си, че трябва да имам коренно различен подход, за да привлека клиенти, доверява пакистанският Фигаро. Отначало тренирах върху перуки и след като придобих съответните умения, се пробвах с човешка подстрижка и това много се хареса!", това разказа Абас.

Фризьор оформя прически с горелка

След този първи успешен опит през 2016 г. привлякъл като клиенти и други смелчаци. Родом от бедно селце в провинция Пенджаб, Али Абас вече е една от местните знаменитости след многобройните му телевизионни участия.

Тарифата за екстремните му подстрижки е 2000 рупии, а за по-класическите - с ножици, е 1000.

Фризьорският салон приема и дами, които трябва да заплатят допълнителни 500 рупии за по-изискани прически. "Идвала съм тук вече три пъти, доверява една от тях, Аруж Бхати. Предпочитам да ме подстригват със сатър, защото косата ми расте по-бързо след това!".
БТА