Пакистан спира 400 000 порносайта
Пакистан спира 400 000 порносайта / Guliver/Getty Images

Пакистан предприема сериозен удар срещу порнографската индустрия в страната. Местният регулатор трябва да блокира достъпа до 400 000 сайта с еротично съдържание, пише британският в. "Индипендънт".

Мярката се взема след решението на Върховния съд в страната, според което телекомуникационният сектор трябва да вземе мерки срещу „сквернословието и порнографията, които имат пряка роля за развалянето и опорочаването на младежта на Пакистан“.

Изданието "Експрес трибюн" посочва, че само дни след решението на Върховния съд регулаторът на телекомуникационния сектор в Пакистан е представил списък от 429 341 домейна, които да бъдат блокирани.

Независимо от предупрежденията на официални лица, че блокиране на сайтовете в този мащаб е "гигантско и скъпо упражнение", интернет доставчиците са задължени да извършат мярката.

Решението на властите идва след подобно решение от 2011 г., когато трябваше да бъдат блокирани 1000 сайта. Това обаче доведе до скок на продажбите на дивидита, предлагащи еротично съдържание.

Източник: БГНЕС