/ БТА
Ливанската шиитска групировка "Хизбула" каза, че е започнала атака с дронове срещу израелски команден център в отговор на вчерашното убийство на висшия ѝ командир Уисам Тауил, както и на заместник-ръководителя на "Хамас" Салех ал Арури миналата седмица, предаде Ройтерс.

В изявлението на "Хизбула" се посочва, военният щаб в северния израелски град Сафед е бил нападнат с "няколко дрона с експлозиви". 

Израелската армия потвърди информацията за въздушна атака по неин обект в северната част на страната, като посочи, че няма разрушения и жертви.

Военният началник, който "играе водеща роля в ръководенето на военните операции в южната част на страната", е бил убит "при израелски удар" в село Кербет Селм, на около десет километра от границата с Израел, каза служител, пожелал анонимност.

Убиха лидера на военното крило на „Хизбула“ при израелска атака в Ливан

Това нападение идва на фона на опасенията от регионален конфликт, особено след смъртта на заместник-председателя на Хамас Салех ал-Арури и на шестима други лидери и ръководители на Хамас при удар, приписван на Израел на 2 януари.

Ударът беше насочен срещу офис на палестинската групировка в южните предградия на Бейрут, база на операции на Хизбула, която изстреля десетки ракети по военна база в Северен Израел в отговор.
 
Николай Велев/БТА