Отменят ареста за уриниране по улиците на Ню Йорк
Отменят ареста за уриниране по улиците на Ню Йорк / ThinkStock/Getty Images

Полицията в Ню Йорк няма да задържа повече извършителите на някои нарушения, като например хората, които уринират на улицата. Това решение ще позволи на полицията да се съсредоточи върху по-сериозни престъпления, предаде Франс прес, като цитира съобщение на нюйоркската полиция.

Най-посещаваните градове в света (СНИМКИ)

До този момент консумирането на алкохол, изхвърлянето на чашка или на мазна хартия, или уринирането на улицата можеше да коства на извършителя арест и съдебно дело. Подобни мерки се прилагаха и за дребни нарушения в метрото, например преминаване от един вагон в друг, заемане на две седалки от един човек или слагане на краката върху седалката.

В Ню Йорк заработи първата будка за мастурбиране (СНИМКИ)

Считано от март обаче, тези деяния няма да водят до арест в Манхатън, но на нарушителите все пак ще се издава фиш и така те ще трябва да се явят в съд, за да платят глоба. Всичко това ще "спести" 10 000 ареста на година.

Тази инициатива ще позволи на полицията в Ню Йорк да посвети ресурсите си за разследване на сериозни престъпления, като ще намали същевременно количеството на делата в наказателните трибунали, се казва в съобщение на полицията.

Източник: БТА