Отмениха спешното заседание на СС на ООН за Сирия
Отмениха спешното заседание на СС на ООН за Сирия / снимка: Gulliver/Getty Images

Спешното заседание на Съвета за сигурност за Сирия, което трябваше да се състои в 20 ч. по Гринуич тази вечер, е отменено напълно, предадоха световните агенции, като се позоваха на австралийския посланик в Съвета за сигурност Гари Куинлан, чиято страна е ротационен председател на Съвета, отбелязва БТА.

По-рано тази вечер беше съобщено, че заседанието, което трябваше да се състои по искане на Русия, се отлага за неопределено време.

Сега се уточнява, че то е отменено изцяло, но не става ясно дали изобщо ще се състои на по-късен етап, посочва ДПА. Същевременно Франция обяви, че е готова да внесе изменение в определени граници на проекта си на резолюция за Сирия, който Москва определи като неприемлив, предаде Франс прес.

"Изненадващо е, че руснаците отхвърлят текст, който дори не са виждали. Нашето намерение беше естествено да го обсъдим с тях. Ние сме готови да промени проекта, стига да бъдат запазени неговите общи принципи и цели", заяви Филип Лалио, говорител на френското министерство на външните работи.