/ / iStock/Getty Images
Повече от 1400 полета бяха отменени в САЩ заради снежна буря, обхванала множество щати от Тексас до Западна Вирджиния, предаде Ройтерс.

Общо 1467 вътрешни и международни полета са отменени, а 527 се движат със закъснение, според данни, публикувани в 13:48 часа (българско време) на уебсайта за проследяване на полети "ФлайтАуеър". 

Федералното авиационно управление предупреди вчера в "Туитър" за снежни бури в определени райони, като Далас, Форт Уърт и Мемфис, което може да доведе до закъснения на определени полети.

"Зимната буря, която се развива в момента, ще продължи да създава опасни климатични условия в Северен и Централен Тексас до най-рано утре сутринта", съобщи Националната метеорологична служба на САЩ в прогнозата си за района на Далас-Форт Уърт, Тексас.

Нискотарифният превозвач "Саутуест Еърлайнс" отмени най-много полети, общо 487, следван от базирания във Форт Уърт, Тексас, филиал на "Америкън Еърлайнс Груп", който отмени близо 480 полета. Отмяната на тези полети става почти месец, след като "Саутуест" се сблъска с негативната реакция от страна на правителството на САЩ заради отмяната на 16 700 полета по време на Коледните празници миналата година. Тогава авиокомпанията имаше трудности, произтекли от лошо време и от остаряла й техника, припомня агенцията.
БТА/Десислава Николова