Откриха втората черна кутия на разбилия се самолет
Откриха втората черна кутия на разбилия се самолет / БГНЕС

Втората черна кутия на разбилия се самолет на германската авиокомпания "Джърмануингс" беше открита, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на прокурора на френския град Марсилия Брис Робен.

Кутията съдържа данни за параметрите на полета. Първата черна кутия беше намерен в деня на самата катастрофа и анализът на данните от нея позволи на разследващите да установят, че в момента на катастрофата първият пилот е бил извън пилотската кабина, вторият пилот се е заключил вътре и както изглежда умишлено е разбил самолета.

По-рано днес разследващите заявиха, че са открили мобилни телефони сред отломките от катастрофата на германския самолет, но досега те не са донесли никакви улики относно случилото се преди катастрофата, предаде Асошиейтед прес.

Основната версия за разбиването на самолета е, че вторият пилот Андреас Лубиц е заключил капитана на "Еърбъс" А320 извън кабината и преднамерено е разбил полет 9525 във френския планински склон на 24 март по време на курс от Барселона за Дюселдорф. Всички 150 души на борда загинаха.

Източник: БТА