/ iStock/Getty Images
Бъдещият младоженец не подозирал, че предложението му ще се види от сателит
Необичайно предложение за брак, изорано в германска нива в провинция Хесен и разчитаемо само от въздуха, беше засечено от сателитната функция Google maps на популярната интернет търсачка, предава ДПА.

предложение за брак

Потребителите на мрежата, ако увеличат над Хютенберг, град в югоизточната част на Германия, ще видят не само улици и къщи, а също така и гигантския надпис "Willst du mich heiraten?". На немски изречението означава "Би ли се омъжила за мен?" и е дело на Щефен Шварц, предаде БТА.

НАСА набира следващото поколение астронавти

Той е местен фермер, който миналата година направил надписа в нивата си с помощта на редосеялка. Неговият кум му помогнал да програмира селскостопанската машина по начин, при който селскостопанската машина не пуснала царевични семена, където трябвало да се появят в незасетите участъци буквите. Те били с големина 100 на 200 метра.

"Не възнамерявах предложението ми да се вижда от сателитната функция на "Google maps”, коментира Шварц. Той разбрал за появата му от своя леля, живуща в Канада, която се натъкнала на надписа.
След това той накарал уж случайно годеницата си да облети с дрон нивата му и тя разбрала за предложението. Сватбата  е планирана за месец юни.