Белия дом
Белия дом / iStock/Getty Images
Предварителен полеви тест на бяло вещество, намерено в библиотеката на Белия дом, е дал положителен резултат за кокаин, съобщиха правоприлагащите органи късно в понеделник.

Сикрет сървис на САЩ започна разследване как то е попаднало на Пенсилвания авеню 1600.

Наличието на веществото, което е изпратено за допълнителни тестове, станало известно, когато пожарникар от екипа за опасни материали на Вашингтонския департамент съобщил по радиото: "Имаме жълта лента, на която пише кокаин хидрохлорид", съобщи първо в. "Вашингтон пост".

Говорителят на Сикрет сървис Антъни Гулиелми заяви, че откритието по време на рутинна проверка е довело до повишена тревога за сигурността и евакуация за кратко на имението на изпълнителната власт.

Гулиелми заяви, че се провежда "разследване на причината и начина", по който веществото е попаднало в Белия дом. По това време Джо Байдън е бил в Кемп Дейвид. Президентът на САЩ и първата дама Джил Байдън се върнаха от в Мериленд в Белия дом във вторник сутринта.

Служител, запознат с разследването, заяви пред изданието, че количеството вещество било малко.

Това не е първият случай, в който незаконни наркотици попадат в Белия дом. Рапърът Снуп Дог заяви, че е пушил трева в банята през 2013 г., а Уили Нелсън призна, че е пушил джойнт на покрива на Белия дом по време на управлението на Джими Картър.

Британският актьор Еркан Мустафа разказва, че е пушил марихуана и е направил една линия кокаин при посещение в Белия дом по време на кампанията на първата дама Нанси Рейгън срещу наркотиците "Просто кажи не".

Певицата на „Jefferson Airplane“ Грейс Слик призна през 2011 г., че през 1970 г. се е опитала и не е успяла да подправи чая на президента Ричард Никсън с LSD.

"Мисля, че Трики Дик имаше нужда от малко киселина", спомня си по-късно тя.
 
БГНЕС