Откриха изчезналото момиченце в Англия след три седмици
Откриха изчезналото момиченце в Англия след три седмици / снимка: БГНЕС

Деветгодишната Шанън Матюс, която изчезна преди три седмици в Англия, бе открита жива. Полицията на Западен Йоркшър съобщи, че Шанън е била крита под креват в къща в град Бейтли Кар.

Съседите разказаха, че полицаите нахлули в сградата и излезли с Шанън на ръце. По думите им момиченцето изглеждало твърде спокойно, а полицаите са потвърдили, че й няма нищо. Арестуван е 39-годишен мъж по подозрение в отвличане. Името му до момента не се съобщава.

Следствието по случая продължава. В издирването на Шанън участваха 200 полицейски служители и 60 детективи, или една десета от състава на полицията в Западен Йоркшър. Приета бе и помощта на доброволци. Служителите на органите на реда са обискирали 3 000 къщи.

За последен път Шанън бе видяна на 19 февруари. Майка й Керън Матюс се обадила в полицията, след като момичето не се прибрало от училище. Полицаите не изключваха версията, че Шанън не се е прибрала съзнателно. В стаята на момичето на стената бе открит надпис, където се казва, че тя иска по-често да вижда баща си, който не живее с тях.

Според Керън Матюс дъщеря й е била отвлечена.