/ БГНЕС, архив
Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ за ирландското пристанище Рослеър, съобщи корабният оператор Стена Лайн.

Откритието отново привлича вниманието към въпроса за нелегалната имиграция и трафика на хора в Западна Европа, след като миналия месец 39 виетнамци бяха открити мъртви в хладилен камион.

Във вторник екипажът на товарен ферибот, управляван от „DFDS Seaways“, откри 25 мигранти в хладилен контейнер на кораб, плаващ за Великобритания и принуди кораба да се върне на пристанището.

Откриха мигранти в хладилен контейнер на ферибот за Великобритания

16-те лица в последния случай бяха открити на борда на кораба „Stena Horizon“ от Шербур в Северна Франция в сряда вечерта. „Един от нашите служители по време на рутинна проверка откри 16 души в запечатано ремарке на палубата на кораб“, се казва в изявление на главния служител по комуникациите на „Stena Line“ Йън Хамптън. „Всички лица са в добро здраве и са преместени в частен салон за пътници на кораба.“

Досега няма коментар от ирландската полиция или индикации за националностите на хората.

Ясни са нови шокиращи подробности около камиона ковчег (СНИМКИ)

Междувременно в Дъблин мъжът, задържан за предполагаемо участие в британското дело, свързано с 39-те жертви на Виетнам, се яви в съда по изслушване за екстрадиция.
Делото беше отложено за друго изслушване на 12 декември.
БГНЕС