Осъдиха австралийка за кибертормоз над American Idol-ка
Осъдиха австралийка за кибертормоз над American Idol-ка / снимка: БГНЕС

Австралийка беше осъдена на 26 месеца затвор за кибертормоз над участник в American Idol, съобщи Ройтерс. Таня Мари Куатрочи се призна за виновна в преследването на участничката от American Idol за 2004 г. Диана Де Гармо, като е хакнала акаунта й в My Space и е откраднала e-mail, принадлежащ на певицата.

Съдия Лиза Ханан е окачествила престъплението като сериозно и е заявила, че няма избор, освен да я изпрати в затвора. "Важно е да разберете факта, че това, че сте извършили престъплението си в киберпространството не намалява неговата значимост", цитират съдийското мнение вестниците от Мелбърн.

23-годишната Куатрочи е била диагностицирана със синдрома на Аспергер, допълва БГНЕС. Тя е изпращала съобщения, които са претендирали да идват от Де Гармо, майката и колегите на певицата, някои от които са съдържали измислени подробности за сексуалния й живот.

Де Гармо беше подгласничка в третата серия на риалити-шоуто през 2004 г. Оттогава тя е издала албум, озаглавен "Blue Skies", и се е изявявала на Бродуей.