Освободиха двама отвлечени хуманитарни работници в Судан
Освободиха двама отвлечени хуманитарни работници в Судан / снимкa: БГНЕС

Неправителствената организация "Лекари без граница" обяви днес, че двама от петимата отвлечени вчера в Судан нейни хуманитарни работници, са били освободени, предаде Франс прес.

       

"Организацията "Лекари без граници" потвърждава отвличането миналата нощ на трима от нейните чуждестранни доброволци в Шериф Умра, в суданската провинция Северен Дарфур. Двама судански сътрудници на организацията, които са ги придружавали и които са били отвлечени заедно с тях, са били освободени бързо", се казва в изявление на "Лекари без граници".

       

В изявлението се уточнява, че международните хуманитарни работници, похитени вчера в Судан, са канадска медицинска сестра, италиански лекар и френски доброволец, който работел за белгийския клон на "Лекари без граници".

 

Организацията подчерта, че е обезпокоена за състоянието на тримата чужденци и че прави всичко необходимо, за да установи къде се намират и да постигне тяхното освобождаване. Малко след това судански представител съобщи, че тримата чужденци са живи и че суданското правителство работи за тяхното освобождаване, допълва Франс прес.