Освободените български медици ще посетят Европарламента
Освободените български медици ще посетят Европарламента / netinfo

Българските медици, които бяха освободени след осем години в либийски затвори, са на посещение в Европейския парламент в Брюксел. Това съобщи пресслужбата на групата на Партията на европейските социалисти в парламента.

Медиците ще се срещнат с евродепутатите, които подкрепиха усилията за връщането им в България и ще присъстват на откриването на пленарна сесия на Европейския парламент. Те ще се срещнат и с председателя на парламента Ханс-Герт Пьотеринг, който ще ги приветства в началото на заседанието, насрочено за 15 ч местно време (16 ч българско). Ханс-Герт Пьотеринг ще даде вечеря в тяхна чест.

В програмата на медиците в Брюксел са предвидени и срещи с представители на политически групи в Европарламента. След пристигането им медиците ще се срещнат с председателя на групата на Партията на европейските социалисти Мартин Шулц и членовете на групата.

За четвъртък са предвидени срещи с представители на други групи в Европарламента. Същия ден ще се състои среща в белгийския Сенат на медиците с белгийски политици, сенатори, кметове, депутати, участвали в кампанията в тяхна защита.