Още разпити по аферата Виктор Емануил в Италия
Още разпити по аферата Виктор Емануил в Италия / netinfo

След като съдът в Савоя разпита принц Виктор Емануил, днес властите в Потенца разпитват Салваторе Сотиле, говорител на бившия италиански външен министър Джанфранко Фини.

Общо 13 души, сред които и Виктор Емануил, са задържани или поставени под домашен арест миналия петък по подозренията, че са част от мрежа за корупция, хазартни игри и сводничество.

Сотиле беше разпитван няколко часа от съдия Алберто Иануци в Потенца. Освен обвиненията по принадлежност към корупционна мрежа, Сотиле е заподозрян и в използване на влиянието си за получаване на сексуални услуги от млади жени, на които е обещавал ефирно време в държавната телевизия РАИ. "Той изясни по възможно най-верен начин всички недоразумения, свързани с него", се казва в комюнике на Националния алианс, разпространено след края на разпита.

Адвокатите на Сотиле заявиха, че са поискали отмяна на домашния арест на клиента им. Същевременно прокурорът на републиката в Потенца реши да постави под наблюдение за "корупция" в същата афера сенаторът Франческо Проиети Косими, бивш личен секретар на Фини.