/ БГНЕС
Британската полиция съобщи, че мъж и жена на 38 години от Уорингтън, Чешър са арестувани в рамките на разследването на случая с намерените 39-трупа в хладилен камион в Есекс, предаде Би Би Си. 
 

Вчера пък британската полиция обискира обекти в Северна Ирландия.

Борисов за камиона ковчег: От 2017 г. не е бил на територията на България

Ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е пристигнал от Северна Ирландия и е напуснал града заедно с ремаркето около 1:05 ч. сутринта в сряда.

Екип на спешната помощ откри телата в индустриалния парк Уотърглейд в Грейс, на трийсетина километра от Лондон.

Китайци са жертвите в камиона ковчег в Есекс

25-годишният шофьор, родом от Северна Ирландия, беше арестуван още същия ден. Според британски медии това е Мо Робинсън, от северноирландския град Портадаун. Властите засега официално не са съобщили името на шофьора. Засега не са му повдигнати обвинения. Той остава в ареста за още 24 часа, през които ще бъде разпитван.

Би Би Си припомня, че полицията смята, че намерените в камиона 31 мъже и 8 жени може да са китайци. Китайското посолство обаче каза днес, че продължава да се проверява самоличността на жертвите и че тяхната националност все още не е потвърдена, допълва Асошиейтед прес. Камионът с труповете беше открит в сряда близо до пристанище в Югоизточна Англия.