Още 37 полета отменени от терминал 5 на Хийтроу
Още 37 полета отменени от терминал 5 на Хийтроу / cнимка: БГНЕС

Компанията Бритиш Еъруейз отмени днес 37 полета от новия Терминал 5 на летище Хийтроу, предаде БГНЕС, цитирайки АФП.

С това компанията призна, че сериозните проблеми с багажа на пътниците след откриването на новия терминал ще продължат още няколко дни. Бритиш Еъруейз планира да извърши 85% от предвидените за неделя полети към и от този нов терминал.

Вече четвърти ден продължава хаоса с хиляди пътници и десетки хиляди единици багаж. Нает е допълнителен персонал, за да сортира планините багаж след срив на компютърната система, настъпил след грандиозното откриване на новия терминал в четвъртък. За новия Терминал 5 са похарчени 8,6 млрд. долара.

Представители на самолетната компанията засега не могат да кажат кога точно работата на летището ще се нормализира. Новият терминал ще разшири възможностите на Хийтроу, едно от най-големите летища в света, с 68 млн. пътници годишно. Предвижда се Терминал 5 ще посреща 30 млн. пътници годишно.

Междувременно британският министър на транспорта Рут Кели предложи да помогне за разрешаването на проблемите на новия терминал на "Хийтроу". Трябва да се направи всичко възможно, за да се осигури по добро обслужване на пътниците, които за съжаление продължават да се сблъскват с неуредици и отлагане на полетите им, се посочва в съобщението транспортния министър.