/ ThinkStock/Getty Images
Осем души бяха убити при нападение на група въоръжени бандити в билярдна зала в мексиканския град Ирапуато, област Гуанахуато.

Според сайта Sin Embargo нападението е станало в неделя вечерта. Бандити открили огън по хора, събрани на място за забавление. Осем души са загинали на място, още трима са ранени, информира РИА Новости.

Откриха телата на 20 души в Мексико

На няколко крачки от мястото на стрелбата се намира местното звено на Министерството на обществената сигурност в Ирапуато.

Няколко часа преди стрелбата в билярдната зала, още шестима души бяха убити в град Юрия, също в област Гуанахуато. Имаше сблъсък на престъпна група с Националната гвардия на Мексико. В резултат на това бяха застреляни петима престъпници, а един охранител загина.

При въоръжен грабеж в Мексико задигнаха златни монети за 2 милиона долара

През последните години Мексико е обхванато от вълна на насилие, причинено до голяма степен от конфронтацията на картели за контрол на трафика на кокаин до Съединените щати. През 2018 г. в Мексико бяха регистрирани рекорден брой убийства - Министерството на сигурността отчете повече от 33,34 хиляди. Тази цифра счупи рекорда за 2017 г. (31,2 хиляди убийства).
БГНЕС