Осама бин Ладен е жив и здрав?
Осама бин Ладен е жив и здрав? / netinfo
В интервю за катарската телевизия "Ал Джазира" братът на убития преди месец талибански лидер молла Дадула – Хаджи Мансур Дадула, каза, че Осама бин Ладен е жив и здрав, предаде Асошиейтед прес.

Хаджи Мансур Дадула получил от лидера на Ал Кайда писмо със съболезнования по повод гибелта на молла Дадула. В писмото Бин Ладен го призовавал да последва примера на покойния си брат и приканвал всички мюсюлмани също да тръгнат по стъпките на молла Дадула. Хаджи Мансур Дадула каза, че Осама бин Ладен се крие, защото ако се появи пред медиите или се срещне с хора, това би изложило на риск живота му.

„Призовах го да не се среща с никого и да се крие, за да може да продължава да дава напътствия и така Ал Кайда да бъде активна в Афганистан и по света", каза Хаджи Мансур Дадула. Молла Дадула беше убит преди месец от силите на оглавяваната от САЩ международна коалиция в Афганистан. Смъртта му се смята за най-голямото поражение за талибаните от свалянето им от властта през есента на 2001 г. Молла Дадула беше инициатор на редица нападения срещу афганистански и натовски войници в Южен Афганистан и организатор на поредица отвличания на чужденци и обезглавявания на заложници.