Тръмп и Пенс
Тръмп и Пенс / Gulliver/Getty Images
Президентът Доналд Тръмп реагира почти мигновено след вота на Камара на представителите
Депутатите в долната камара на Конгреса гласуваха за официалния старт на процедурата по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи NOVA.

Това не е същинският вот за свалянето на Тръмп от поста, но беше важна първа крачка, за да се разбере дали депутатите имат достатъчно гласове за старт на целия процес.

Рейтингът на Тръмп е стабилен на фона на разследването за импийчмънт

Днес конгресмените гласуваха как ще протече от процедурна гледна точка разследването на поведението на Тръмп. Той е обвиняван, че е притискал президента на Украйна да разследва семейството на политическия му опонент Джо Байдън.

Гласуването беше спечелено от демократите с 232 на 196 гласа.

Президентът Доналд Тръмп реагира почти мигновено след вота на Камара на представителите, с който се дава зелена светлина на разследването за импийчмънт. Той нарече хода "Най-големият лов на вещици в американската история!"

Туитът на Тръмп дойде секунди след като долната камара на Конгреса гласува с мнозинство, но почти изцяло по партийна линия, за да определи правилата на процеса, който се очаква да доведе до реализиране на документи за импийчмънт.

Конгресът на САЩ гласува за разследването за импийчмънт срещу Тръмп

Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам обвини опозиционните демократи, че имат "побъркана фикс-идея за този незаконен импийчмънт".

"Демократите гласуваха всеки ден да губят ценно време за срамния импийчмънт – нелеп, пристрастен опит за унищожаване на президента", каза тя.