Опасността за живота на Кастро е отминала окончателно
Опасността за живота на Кастро е отминала окончателно / netinfo

Фидел Кастро почти изцяло е възстановил свалените близо 18 кг от теглото си и опасността за живота му е отминала окончателно. Това заявява по повод заболяването на кубинския лидер външният министър на страната Фелипе Перес Роке в интервю за мексиканския в. "Реформа", цитирано от ИТАР-ТАСС.

Въпросът за Куба не е дали Кастро ще се върне към публичния живот, а кога ще стане това, казва министърът. Той изтъква, че не желае да прави прогнози по темата. Кастро оздравява, проявява се като дисциплиниран пациент и всеки ден прави физически упражнения, посочва Фелипе Перес Роке.

Междувременно Кастро за пореден път отправи остри критики към плановете на САЩ да увеличат производството на етанол от хранителни продукти, отбелязва агенцията. В статия, която публикува на първа страница органът на кубинските комунисти "Гранма", "Команданте Фидел" подчертава необходимостта да се "разобличава легендата" за ползата от биогоривата.

Това е вече седмата статия на Кастро на тази тема от март насам. Кубинският лидер не пише практически нищо за вътрешните проблеми на страната и не съобщава нищо за своето здравословно състояние, както и за вероятността да се върне на власт, допълва ИТАР-ТАСС.