ООН разпространи кадри от бягството на севернокорейски войник
ООН разпространи кадри от бягството на севернокорейски войник / БГНЕС
ООН публикува видео, на което е заснето бягството на севернокорейски войник. Той избяга от страната си, прекосявайки демилитаризината зона край село Панмиджон на 13 ноември.

След бягството на войника на Пхенян в Южна Корея Командването на силите на ООН алармира, че севернокорейски войник е преминал границата и е навлязъл на територията на южната съседка на изолираната комунистическа държава.

https://twitter.com/AFP/status/933252799609036800
В почти седемминутния видеоклип може да се види как на 13-ти ноември севернокорейският войник се придвижва с джип до границата, след което слиза от него и започва да бяга. Той е последван от няколко севернокорейски войници до самата военна граница, като дори я пресичат.

След няколко метра преследвачите се обръщат и се насочват обратно към територията на Северна Корея.
 
Избягалият севернокорейски войник бе сериозно ранен при преминаването си на юг. Кадрите показват как се свлича на земята, след което трима военнослужещи на Сеул му се притичват на помощ и го изтеглят. От тогава за него се грижат лекари в близка болница.
 
Войникът вече е в съзнание и няма опасност за живота му, заяви лекуващият го лекар. „Пациентът е в съзнание и ще живее“ заяви лекарят, като добави, че войникът показва някои белези на депресия. Беглецът ще остане в болница още няколко дни, за да се уверят лекарите, че няма да развие инфекции.
Агенция „Фокус“