/ БГНЕС
Служител на резиденцията на президента на Израел Рейвен Ривлин и трима охранители на кабинета на премиера Бенямин Нетаняху са се заразили с коронавирус, съобщи РИА Новости.

"По време на шабата президентският кабинет бе информиран, че един от служителите му е дал положителен резултат при тест за коронавирус. В момента се провеждат консултации с Министерството на здравеопазването за това, кои служителите ще трябва да бъдат изолирани и относно последствията за президента Ривлин", казват от ведомството. Президентът Ривлин е на 80 години.

Борисов към Нетаняху: България има силен интерес към израелските разработки на ваксина срещу COVID-19

В събота вечер стана известно, че трима охранители на резиденцията на премиера Нетаняху също са заразени с коронавирус. Това съобщи армейското радио Галей ЦАХАЛ.

В съобщението се отбелязва, че други служители на резиденцията, които са били в контакт със заразените, вече са преминали тест за COVID-19, а резултатите им са били отрицателни.

Тестът за коронавирус на премиера, също даде отрицателен резултат. Не е необходимо премиерът да бъде поставен под карантина, тъй като не е бил в пряк контакт с болните.
БГНЕС