Огромно знаме на сирийския бунт беше спуснато от Айфеловата кула
Огромно знаме на сирийския бунт беше спуснато от Айфеловата кула / снимки: Reuters

Огромно знаме на сирийския бунт беше спуснато от Айфеловата кула - една от главните туристически забележителности във френската столица, съобщи Франс прес.

Активисти от организацията "Франция Сирия Демокрация" се събраха в подножието на кулата, по която се извършват реставрационни работи. Двама от тях - деца на сирийския генерал в оставка Аклил Хашем, който живее в САЩ, се покатериха по едно скеле и спуснаха грамадно знаме пред погледа на туристите, които ръкопляскаха при слизането им.

Известно напрежение възникна, когато охраната на обекта се опита да свали знамето.

Общо 21 000 мъртви, 65 000 в неизвестност, два милиона прокудени от домовете си - това са престъпните реформи, обещани от Башар Асад, се четеше на транспарант, носен от две участнички в акцията, предава БТА.

Айфеловата кула е символът на Франция. Дойдохме тук защото има много туристи. Целта е да привлечем вниманието на целия свят върху случващото се в Сирия, обясни Ибрахим Уети.

Той каза, че знамето, което са спуснали, е флагът, приет при обявяване на независимостта на страната през 1946 г. Сегашното официално знаме датира от 1980 г.

Огромно знаме на сирийския бунт беше спуснато от Айфеловата кула
netinfo