Обвиниха Ехуд Олмерт за втори път в корупция
Обвиниха Ехуд Олмерт за втори път в корупция / снимка: БГНЕС, архив

Към бившия израелски премиер Ехуд Олмерт бяха предявени нови обвинения в корупция, предаде АП. Според прокуратурата той е взел подкупи в замяна на подкрепа за проекти в жилищното строителство, в това число за изграждането на внушителен жилищен комплекс в Ерусалим. Тези предполагаеми деяния са станали докато Олмерт е бил кмет на града (1993-2003 г.), а после премиер на Израел (2003-2006 г.)

Обвинения по същия случай бяха предявени и на бившата началничка на кабинета на Олмерт Шула Закен и на приемника му в кметството Ури Луполянски, посочва БТА. Те са обвинени, че са получили подкупи от предприемачи, за да разрешат строежа на огромния жилищен комплекс, наречен "Холиленд", съобщи израелското обществено радио, цитирано от Франс прес.

Прокурорите твърдят, че Олмерт и неговите служители са взели рушвети от милиони долари - нещо, което 66-годишният Олмерт категорично отрича, отбелязва Ройтерс.

Олмерт не се призна за виновен и по друго дело, в което е обвинен в получаване на незаконна финансова помощ от американски съмишленик и в двойно осчетоводяване на разходите за пътуванията на еврейски групи в чужбина преди да стане премиер.