Обвинен в убийство германски санитар признава за 30 убийства в болница
Обвинен в убийство германски санитар признава за 30 убийства в болница / снимка: sxc.hu

Германски санитар, който е подсъдим за три убийства, извършени в болница, призна пред психолог, че е убил общо 30 пациенти, както и че почти е убил още близо 60 души със свръхдоза лекарства, предаде ДПА, като се позова на съдебни показания.

Прокуратурата преди това бе решила да ограничи делото до само три убийства, за да направи случая по-лесен за доказване.

Назначеният от съда психолог обаче заяви пред съда в северозападния град Олденбург, че мъжът признал в разговорите си с него, че е използвал свръхдози лекарства за сърце върху "около 30" тежко болни в периода 2003-2005 г. в болницата Делменхорст. Останалите 60 души оцелели от тези инжекции. Тридесет и осем годишният обвиняем настоявал, че не е опитвал да убива никого в други болници по време на кариерата си, нито пък докато е работил в екип на бърза помощ.

Според прокуратурата мотивът му бил безразсъдно да създава спешни случаи в отделението за интензивна помощ така, че да впечатли и да получи поздравления за таланта си да спасява хора на прага на смъртта.

Името му не се съобщава съгласно правилата за лична неприкосновеност за германските медии.

В процеса, който започна миналата година, той е обвинен в извършването на три убийства и опит за още две. Санитарят вече излежава присъда от седем и половина години затвор, след като през 2008 г. е признат за виновен в опит за убийство.

Източник: БТА