/ БГНЕС
Неизвестни хвърлиха яйца по бившия президент на Украйна Петро Порошенко, след като той напусна сградата на Държавното бюро за разследване, където беше извикан за разпит, съобщава кореспондент на РИА Новости.

Яйцата са ударили също и журналисти, привърженици на Порошенко и полицаи.

Разпитът засяга случая на възможно укриване на данъци при закупуването на Първи канал и продължи почти три часа. След него експрезидентът за кратко разговаря с репортери и си тръгна. Както каза пред журналисти адвокатът на Порошенко, Игор Голован, по време на разпита бившият държавен глава е дал допълнителни доказателства по случая с продажбата на завода „Кузница“ на "Рибалски".

Порошенко е изтеглил 34 милиона долара от сметките си


Адвокатът отбеляза още, че Порошенко, който е свидетел по три дела, същевременно е бил информиран за още едно.

Директорът на Държавното бюро за разследване на Украйна Роман Труба написа в своя Телеграм, че следващият разпит на експрезидента може да премине с помощта на полиграф.
По-рано Труба заяви, че срещу Порошенко и други високопоставени лица се разследват 11 наказателни дела. От своя страна генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко отбеляза, че бившият президент фигурира като свидетел във всички случаи.

Самият Порошенко, на конгреса на партията Европейска солидарност, заяви, че е отговорен към украинския народ и не се страхува от разследване. 
 
 
БТА