Общо 264 души са ранени при експлозиите в Бостън
Общо 264 души са ранени при експлозиите в Бостън / снимка: Reuters, архив

264 души общо са пострадали в резултат на терористичния атентат, извършен миналата седмица от братя Царнаеви по време на традиционния маратон в Бостън. Уточнените данни бяха разпространени от здравния департамент в града.

По-рано бе обявено, че над 200 души са ранени. Медици обясниха, че увеличеният брой на пострадалите е свързан с това, че някои от тях са потърсили лекарска помощ не веднага, а няколко дни след експлозиите. „Някои от пострадалите са смятали първоначално, че са получили само незначителни травми и не са потърсили медицинска помощ. Но когато състоянието им не се е подобрило, те са решила да отидат на лекар”, разясни представителят на департамента Ник Мартин.

Според последните данни 48 души все още са хоспитализирани в различни болнични заведение в Бостън. Броят на жертвите на трагедията остава непроменен: трима души са загинали - 8-годишно момче, 29-годишен мениджър на ресторант и 23-годишна студентка от Бостънския университет, дошла да следва от Китай, припомня БГНЕС.

На 15 април в центъра на града в интервал от 12 секунди избухнаха два взрива. Американските власти са убедени, че те са организирани и осъществени от братята Царнаеви - 26-годишният Тамерлан и 19-годишният Джохар.

Тамерлан Царнаев загина при престрелка с полицията. По-младият му брат е ранен при задържането и в момента е настанен в болница. Вчера той беше обвинен в масово убийство и рискува да получи доживотна или даже смъртна присъда. Следващото съдебно заседание по това дело е насрочено за 30 май.