Образуваха дело срещу Драги Каров за бюста на Александров
Образуваха дело срещу Драги Каров за бюста на Александров / netinfo

Македонската полиция във Велес е поискала да бъде образувана процедура за нарушение срещу Драги Каров от Велес, в чийто двор беше поставен бюст на Тодор Александров, съобщават македонските медии. В интервю за Дарик радио Драги Каров заяви, че не е бил информиран официално за подобно искане, но вчера полицията го е търсила в дома му. Според Каров властите в Македония нямат основание да му предявяват обвинение за издигнатият паметник на Тодор Александров, защото той е издигнат в частна собственост- неговия двор. Припомняме, че паметникът на Тодор Александров бе събарян и издиган неколкократно, преди официалното му откриване в неделя.

Ето какво каза пред Дарик Драги Каров

Да аз също виждам и слушам по телевизията, че искат да ме съдят, но все още нямам никаква информация.

Не са ли ви потърсили от полицията или прокуратурата?

Вчера са ме търсили в дома ми, но аз не съм бил там.

Твърдят, че е трябвало да искате разрешение от компетентните органи заради издигането на паметника на Тодор Александров?

Аз го слагам на двора, частната собственост е неприкосновена. Те търсят причина, за да ме обвинят. Аз съм попитал адвокатите си и те са ми казали, че не трябва разрешение.

В момента какво е състоянието на паметника?

Искат да разруша паметника. Аз ще се прибера в къщи. Трябва да дойдат полицай от Скопие и да го махнат. Това ще бъде на моя сметка, ще ми струва около 1000 евро, но може и аз да го сам да го съборя.