/ iStock/Getty Images
Бомба от времето на Втората световна война беше успешно обезвредена във Франкфурт. Почти 13 000 човека трябваше да бъдат евакуирани, докато траеше операцията, съобщи сайтът „Хесеншау“.

Около 15:30 часа противопожарната служба във Франкфурт съобщи, че откритата по време на строителни дейности в квартал „Галус“ 500-килограмова бомба от времето на Втората световна война е обезвредена.

Боеприпасът се смята за особено опасен заради голямата си взривна мощ. Преди това над 12 800 души трябваше да напуснат жилищата си. Евакуацията започна рано сутринта, като всички жители на квартала до 8 часа трябваше да напуснат района.

Предотвратиха терористично бомбено нападение в Москва

Полицията провери щателно дали разпорежданията се изпълняват, като за целта използва и термокамери. Около 14:00 часа целият район беше под контрола на полицията, след което започна обезвреждането на бомбата.

Около 300 души решиха да се приютят в пригодена в съответствие с хигиенните изисквания зала в панаирна палата. Останалите евакуирани граждани потърсиха подслон при близки и роднини.

Същинското обевреждане на бомбата е протекло относително бързо. След около час и половина работата на строителната площадка беше приключила и хората можеха да се върнат обратно по домовете си.
БГНЕС