Обещанието, че Мушараф ще напусне поста си не важи?
Обещанието, че Мушараф ще напусне поста си не важи? / БГНЕС
Обещанието на пакистанския президент Первез Мушараф да напусне поста си начело на армията вече не важи, заяви член на кабинета, цитиран от Франс прес.

Президентът Мушараф бе обещал на Върховния съд, че ще свали униформата, преди да положи клетва (като преизбран цивилен президент), но сега, след обявяването на извънредно положение, тази хипотеза вече не важи, заяви за АФП заместник-министърът на информацията Тарик Азим.

Генерал Мушараф бе заявил през септември, че ще напусне поста началник на генералния щаб на въоръжените сили, преди да положи клетва като президент след преизбирането му на непреки избори на 6 октомври. Очакваше се, че ще се откаже от поста главнокомандващ преди 15 ноември, когато изтича президентският му мандат. Върховният съд трябваше да се произнесе за валидността на преизбирането му.

Днес пакистанският президент опроверга и слуховете, разпространени в Пакистан, че бил поставен под домашен арест от негови подчинени, недоволни от решението му да наложи извънредно положение, предаде Ройтерс. "Това е чиста проба шега", каза Мушараф по телефона за Ройтерс от сградата на президентството в Исламабад, където току-що бе приел 80 чуждестранни дипломати, за да обясни мотивите си.