Обама: Живея според десетте Божи заповеди
Обама: Живея според десетте Божи заповеди / снимка: Reuters, архив

Американският президент Барак Обама отхвърли за пореден път слуховете, че е мюсюлманин и дори подчерта, че се опитва да живее според десетте заповеди на Исус Христос.

„Аз съм християнин, защото избрах да бъда такъв", заяви държавният глава на САЩ по време на речта си пред кметството на Албакърки, Ню Мексико, съобщи американската телевизия Ей Би Си. „Честно казано, членовете на моето семейство не бяха хора, които посещаваха църквата всяка седмица. Майка ми обаче бе един от най-вярващите хора, които съм срещал някога. Въпреки това, тя не ме възпита религиозен. Какъв да бъда избрах по-късно през живота си. Избрах да бъда християнин, защото исках да живея според заповедите на Исус Христос. Моето желание бе да пазя братята и сестрите си и да помагам на нуждаещите се, които по-късно да направят това и за мен", посочи президентът на САЩ.

„Аз съм християнин, защото ценя факта, че Христос е умрял заради греховете ми и смятам, че всички ние трябва се опитваме да бъдем като него, за да бъдем добри човешки същества. Да, всички ние правим грешки и се проваляме, но всички ние ще получим благоволението на Бог. Длъжни сме да помагаме на тези, които искат да получат Неговото благоволение. Към това се стремя и аз, за това се моля всеки Божи ден. Смятам, че моите дела като президент са моето усилие да бъда добър християнин и да покажа християнските ми убеждения", допълни Обама, цитиран от БГНЕС.

„Има още нещо, което ме засяга лично и бих искал да засегна- като президент на САЩ, аз съм човек, който вярва в свободата на тази страна, която приютява хора от много религии. Радвам се, че Америка все още е предимно християнска, но освен това имаме евреи, мюсюлмани, индуси, атеисти и будисти. Длъжни сме да ги почитаме и уважаваме, защото именно това прави нашата страна това, което е", завърши американският президент.