Обама заложи на вътрешен човек за нов шеф на Сикрет сървис
Обама заложи на вътрешен човек за нов шеф на Сикрет сървис / снимка: БГНЕС

Държавният глава на САЩ Барак Обама номинира Джоузеф Кланси за нов директор на Сикрет сървис - службата, която осигурява президентската охрана.

Малък дрон вся паника около Белия дом

Джоузеф Кланси работи в "Сикрет сървис" от 27 години, а от октомври изпълнява функциите на директор, замествайки Джулия Пиърсън. Тя подаде оставка след като натрапник успя да влезе в Белия дом.

Мъж прескочи оградата на Белия дом, евакуираха района за кратко (ВИДЕО)

Заради многобройните гафове на тази елитна охранителна служба се чуваха много гласове за това, че ръководителят й трябва да бъде външeн човек. Независимата анкетна комисия, сформирана от министерството на вътрешната сигурност, също даде препоръка да бъде номиниран кандидат от вън.

Независимо от това ширещо се сред парламентаристите мнение, говорителят на Белия дом Джош Ърнест обяви номинацията на Кланси като "постоянен директор". Според говорителя по време на дългата си служба в редиците на Сикрет сървис, той си е извоювал доверието.

Директорът на "Сикрет сървис" подаде оставка

Серия от инциденти напоследък компрометира тази елитна полиция, в която работят 6500 мъже и жени, натоварени да пазят постоянно президента на САЩ и трийсетина други високопоставени лица.

Източник: БГНЕС