Обама се е срещнал с президента на Афганистан
Обама се е срещнал с президента на Афганистан / снимка: БГНЕС

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Барак Обама, който от вчера е на посещение в Афганистан, се е срещнал с афганистанския президент Хамид Карзай, предаде Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник от президентството. Засега няма официална информация за разговорите им.

Тази сутрин Обама закуси с американски войници и ги похвали за добрата им работа и жертвоготовност.

"Като видиш млади хора като тези, които вършат такава отлична работа, толкова предано, чувстваш се горд със страната си", каза Обама на срещата си с войниците в Кемп Егърс в афганистанската столица, предаде Асошиейтед прес. Обама подчерта, че иска всички в САЩ да разберат каква гордост влагат американските войници в дейността си в Афганистан и какви жертви правят.

Макар че официално Обама е в Афганистан като член на делегация на Конгреса, пътуването му е широко отразявано от медиите като проява на кандидат за Белия дом. Визитата му преминава при строги мерки за сигурност, достъпа на журналистите е ограничен и програмата му се пази в тайна.

В делегацията на Конгреса освен Обама влизат сенаторът републиканец Чък Норис от Небраска и сенаторът демократ Джак Рийд от Роуд Айланд. И двамата бяха споменавани като евентуални вицепрезиденти на Обама, макар че Рийд заяви, че не се стреми към този пост, а изборът на Норис би бил необичаен от гледна точка на партийната му принадлежност, отбелязва Асошиейтед прес.