Обама победи Хилъри и в окръг Колумбия
Обама победи Хилъри и в окръг Колумбия / netinfo

Барак Обама спечели първичните избори във федералния окръг Колумбия, който включва столицата на САЩ Вашингтон и в щата Мериленд. Така Обама нанася поредно поражение на Хилари Клинтън - главната си съперничка за спечелване на номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на САЩ.

По-рано тази нощ бе съобщено за победа на чернокожия сенатор и в щата Вирджиния. С победите си в трите първични избора, състояли се вчера, Барак Обама нанася вече осем поредни поражения на Клинтън. При републиканците, съгласно прогнози на американски медии, Джон Маккейн е спечелил снощи в щатите Вирджиния и Мериленд. Така той още повече увеличава своята преднината пред съперника си Майк Хъкаби.

Очаква се данни за надпреварата в Републиканската партия в окръг Колумбия. Междувременно бе съобщено, че заместник-шефът на предизборния щаб на Хилари Клинтън е подал оставка. Това е поредната оставка в щаба на кандидатката за президентската номинация на демократите след поредицата нейни поражения от Барак Обама на първични избори в отделните щати. В имейл към колегите си Майк Хенри уведомява, че се оттегля, за да позволи новата шефка на щаба Маги Уилямс да изгради свой екип. Уилямс оглави предизборния щаб на Хилари Клинтън в края на миналата седмица след оставката на Пати Солис Дойл.