/ Gulliver/Getty Images
В мемоарите си, озаглавени "Обетованата земя", бившият президент на САЩ Барак Обама определи Путин като "физически посредствен" човек, според британския таблоид Daily Mail.

В 768-страничните си мемоари Обама е дал воля на емоциите, като говори за политици и лидери на други страни, с които се е срещал през осемте си години като президент. Например тогавашният френски президент Никола Саркози, той описва така:, „Пъчеше си гърдите като самонадеян петел“.

Републиканският сенатор от Кентъки Мич Макконъл според него е „лишен от харизма или интерес към политиката, който обаче компенсира с неговата дисциплина, пресметливост и безсрамност“ в стремежа му за власт. А сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм, също републиканец, по думите на Обама напомня на герой от шпионски трилър, който „заблуждава всички, за да спаси собствената си кожа“.

Руският президент Владимир Путин, както се оказва, напомня на Обама за суров чикагски магнат, живеещ по закона на улицата, макар и външно „физически посредствен“.

Обама каза още, че е бил наясно с опитите на Русия да се намеси в американските избори през 2016 г.
Агенция "Фокус"