Обама не трогна Зауахири
Обама не трогна Зауахири / снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама не успя да направи нищо, за да промени отношението на мюсюлманите и на потиснатите към САЩ, обяви вторият човек в йерархията на терористичната мрежа Ал Кайда в ново видео послание, предаде Франс прес, като се позова на Центъра за наблюдение на ислямистки интернет сайтове СИТЕ.
   
"Именно Америка продължава да избива мюсюлмани в Палестина, Ирак и Афганистан, изтъква Зауахири.
   
„Именно Америка граби техните богатства, окупира тяхната територия и подкрепя кражбите, корупцията и предателите, които стоят начело на тези страни", се казва във видео посланието.
   
Зауахири твърди, че новата администрация на САЩ "обръща към мюсюлманския свят едно ново лице, което говори за промяна, но което всъщност иска нас да ни промени, за да забравим своите страхове и своите права, без те да се откажат от престъпленията си, агресията, кражбите и скандалите".
   
Вторият човек в йерархията на Ал Кайда твърди, че новата стратегия на Вашингтон в Афганистан, обявена през март от Барак Обама, щяла да доведе до разгрома на САЩ, "както бяха разгромени Съветският съюз и Великобритания", съобщава БТА.
   
"Кръстоносният поход на Запада ни показа каква е истинската им демокрация, свобода, правосъдие и човешки права. Става дума за техните човешки права, а не за нашите, за правото на човека от Запада да унижава и поробва всички, които са различни от него, като че ли онези, които не принадлежат към Запада не принадлежат и към човешката раса", изтъква Зауахири.