Няма следи от токсично вещество в организма на Егор Гайдар
Няма следи от токсично вещество в организма на Егор Гайдар / netinfo

Московските лекари засега не могат да кажат със сигурност, че причината за заболяването на бившия руски премиер Егор Гайдар е отравяне, каза говорителят на Гайдар Валерий Натаров, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Натаров уточни, че според резултатите от изследванията на Гайдар, извършени досега от руските лекари, неговото внезапно заболяване и множеството поражения на организма му не отговарят на нито една форма на известните на медицината заболявания.

Говорителят на Гайдар допълни, че лекарите не могат категорично да поставят на бившия руски премиер диагнозата отравяне, защото не са успели да открият в организма му конкретно токсично вещество, предаде Франс прес.

Егор Гайдар се почувства зле на конференция в Ирландия на 24 ноември и бе приет в интензивно отделение в ирландска болница, а след това бе прехвърлен в московска клиника.

50-годишният бивш премиер, който сега е влиятелен учен, се разболя скоро, след като в Лондон почина бившият агент на КГБ Александър Литвиненко, отровен с радиоактивен полоний -210. Гайдар напусна болницата в понеделник вечерта и ще бъде на амбулаторно лечение в дома си. Лекарите смятат, че то може да продължи няколко седмици.