/ iStock/Getty Images
Десетки работници в птицекланица в провинция Долна Саксония са се заразили с коронавирус
Десетки работници в птицекланица в провинция Долна Саксония са се заразили с коронавирус, съобщава "Дойче Веле". Миналия месец в друго месопреработвателно предприятие в Германия, Тьонис", имаше взрив на новозаразени, включително и сред работници от България.

Над 188 000 заразени с COVID-19 в Германия

Птицекланица на концерна "Вийзенхоф" в германската провинция Долна Саксония, е най-новото огнище на коронавирус в страната. Предприятието се намира в град Лоне.

Тествани са били общо 1 046 души, от които 66 са дали положителни проби за коронавирус. Всички заразени от фирмата "Oldenburger Geflügelspezialitäten" (OGS) са поставени под карантина, обяви местната здравна служба.

Хората от най-близкото обкръжение на заразените също са поставени под карантина. В момента се установяват другите контактни лица на пациентите. От тях 35 са жители на оръг Вехта, 27 живеят в Дипхолц, двамата в окръг Оснабрюк, и по един в Клопенбург и Делменхорст.

400 работници в кланица в Германия са заразени коронавирус

Миналия месец в друга кланица в Германия имаше взрив на новозаразени с коронавирус: в предприятие на най-големия производител на месо в Европа, фирма "Тьонис" над 1 500 работници дадоха положителни проби, а фирмата временно беше затворена.

В нея работят много източноевропейци, в това число и българи, някои от които успяха да се приберат в България преди да станат известни резултатите от направените им тестове.

По данни на Института "Роберт Кох", от избухването на пандемията с коронавирус в страната са се заразили общо 201 574 души, от които 187 429 са се излекували, а 9 084 са починали.
БГНЕС