Органите на реда разпространиха кадри, на които се вижда как мъж без видима причина бута в гръб човека пред него по стълбите на метрото
Органите на реда разпространиха кадри, на които се вижда как мъж без видима причина бута в гръб човека пред него по стълбите на метрото / www.berlin.de/polizei
Ново нападение в метрото в Берлин. Полицията съобщи за инцидент, подобен на този, при който българин изрита жена по стълбите.

Органите на реда разпространиха кадри, на които се вижда как мъж без видима причина бута в гръб човека пред него по стълбите на метрото.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАПАДАТЕЛЯ

Инцидентът е станал на една от централните спирки на подземната железница на „Александерплац” в нощта на 11 юни.

Пострадалият мъж е с тежки наранявания на главата и множество натъртвания по тялото.

Властите призоваха за помощ в издирването на нападателя, който е на възраст между 30 и 40 години, с тъмна коса. Бил е облечен в спортни дрехи и яке с голям рекламен надпис.

От полицията разпространиха кадри, на които се вижда лицето на извършителя
www.berlin.de/polizei

Затвор за българина, ритнал жена в гръб в берлинското метро

Случаят много напомня на инцидента от октомври 2016 година, при който 28-годишният българин Светослав Стойков ритна нищо неподозираща жена по стълбите на входа на берлинска метростанция.

Ритникът беше записан от контролните видеокамери на станция "Херманщрасе", нападателят бе разпознат и не след дълго заловен. Инцидентът предизвика буря от възмущение в Германия.

Преди дни българинът беше осъден на 35 месеца затвор от германски съд.