/ БГНЕС, архив
Новинарски хеликоптер се разби в гориста местност в щата Ню Джърси. Загинали са пилотът и фотограгът на борда, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местна медия.

Вчера вечерта "пилотът и фотографът от нашия новинарски екип са били в хеликоптера, когато той е паднал, докато са се връщали от възложена задача в района на Джърси Шор", съобщи WPVI-TV, телевизионен канал от мрежата на Ей Би Си (ABC) за Филаделфия, щата Пенсилвания.

От телевизията няма да съобщават имената на загиналите до уведомяването на членовете на семействата им. 

"Съкрушени сме от загубата на тези мъж. Скърбим заедно със семействата им", каза в тази сутрин репортерката Катрин Скот, която предаваше от мястото на катастрофата.

Хеликоптерът се разбил малко след 20:00 ч. местно време в гората Уортън близо до град Хамъмтън, щата Ню Джърси, съобщиха от телевизионния канал. "Полицаите от щатската полиция на Ню Джърси успяха да открият мястото на катастрофата. То е много труднодостъпно поради разположението си в гората", се казва в съобщението.

Все още не е ясно каква е причината за катастрофата.

WPVI-TV съобщи, че е наела хеликоптера от компанията "Ю Ес Хеликоптерс" (U.S. Helicopters Inc), която е базирана в щата Северна Каролина, отбелязва АП.
Симеон Томов/БТА